FEROLUX, Nostalgische Dakramen

b_250_0_16777215_00_images_stories_bedrijven_ferolux1.jpgAuthentieke metalen dakramen die voldoen aan hedendaagse normen

Als staalsmederij PhilipV uit Schilde - België leggen wij ons al jarenlang gepassioneerd  toe op hoogstaand, ambachtelijk maatwerk. De eerste dakramen werden 15 jaar geleden gemaakt maar de toenemende vraag  heeft er toe geleid dat we ons bestaand gamma dakramen volledig moesten herbekijken. Wat resulteerde in een nieuw generatie, hoogkwalitatieve dakramen die voldoen aan de normen van de hedendaagse bouwsector. We kunnen hier met de nodige trots spreken over de geboorte van een dakraam waar menig architect of bouwheer op zat te wachten.

Onze dakramen hebben het uiterlijk van de oude gekende maar hebben door samenwerking van smid, dakdekker en ingenieur ook het comfort gekregen van nieuwe ramen. Er is gewerkt aan  verbeterde isolatie, thermische onderbreking, levensduur en een eenvoudige plaatsing.

b_250_0_16777215_00_images_stories_bedrijven_ferolux2.jpgAlle metalen onderdelen worden gezandstraald, gemetalliseerd en vervolgens finaal afgewerkt met een zwarte hoogwaardige poedercoating. Hierbij respecteren we alle opgelegde Evio normen -EN1090. Voor de scharnierende delen hebben gekozen om RVS (inox) te gebruiken. Wat nog meer levensduur garantie geeft.

In tegenstelling tot de allereerste is de huidige generatie voorzien van een goed afsluitende tocht rubber en 1.1 hoogrendementsglas met zwarte spouw dat wordt vastgezet met een onderhoudsvrij stopverfvervangend product. De combinatie van glasverdeling, gebogen bovenzijde en de artisanaal aangebrachte stoppasta maakt de look authentiek.

Het plaatsen van het dakraam werd vele malen vergemakkelijkt door het aanbrengen van de vaste metalen onderplaat die tevens functioneert als gootstuk. Hierdoor zijn onze dakramen te plaatsen in combinatie met alle soorten dakbedekking zoals riet, leien of dakpannen. Onze dakramen zijn volledig opengaand en kunnen door middel van een antiek ogende steker in diverse standen vastgezet worden. Hierbij werd zelfs aan een verluchtingsstand gedacht.

Onze dakramen zijn eerder een aanvulling  op het aanbod van de bekendere merken als Velux, Farko,Roto, ed…Wij richten ons dan ook op een geheel andere markt. Onze klanten zijn eerder begaan met het esthetische van hun woning. Of architecten die werken op authentieke details. Wie een hoeve uit de 17 eeuw  gaat renoveren of een huis bouwt in ware pastorijstijl en zelf een slotgracht eromheen laat graven, gaat geen standaard dakvenster plaatsen. Onze dakramen zijn een verrijking voor de gekozen bouwstijl. Mensen gingen voorheen op zoek bij hun lokale smid om een dakraam op maat te laten maken omdat ze geen stijlvol alternatief konden vinden op de reguliere commerciële markt. Dit hoeft nu niet meer. Het is dan ook voor die doelgroep dat wij deze nieuwe generatie  geïsoleerde dakramen  hebben ontwikkeld. Nadat men onze ramen heeft ontdekt, is de meest gehoorde reactie bij architecten en publiek: “ Hadden we dit maar eerder gevonden. “

b_250_0_16777215_00_images_stories_bedrijven_ferolux3.jpgDoor de sterk toenemende vraag en de verruiming van onze afzetmarkt met Nederland, Duitsland,  Frankrijk en Denemarken, hebben we naast onze smederij,  een autonoom draaiend atelier- FEROV-opgestart waar vaklui deze  authentiek ogende dakramen vervaardigen. Met enig trots mogen we toch vertellen dat dit product nog volledig in België gemaakt wordt. Wij zijn erin geslaagd om in de afgelopen 3 jaar onze productie en verkoop substantieel te verhogen en mogen ook stilaan spreken over een gevestigde waarde in de bouwsector.

Inmiddels hebben we 11 modellen verschillend in afmeting en /of glasindeling. Met een enkele verticale of kruisverdeling , recht of gebogen aan de bovenzijde. Een mooi gamma met als koploper in onze verkoop het meest authentieke model DRK. Dit gebogen model is dan ook het model waar alles mee begon en historisch het meest correcte is.

Onze geregistreerde dakramen zijn gekend bij restaurateurs en worden zeer frequent voor geschreven door instanties als monumentenzorg en onroerend erfgoed. Dit in Belgie maar in tussentijd ook bij onze noorderburen, Nederland.

Nu onze dakramen op punt staan, voorzien zijn van deugdelijke verpakking, duidelijke plaatsingsvoorschriften, een gunstig u waarde attest voor Epb verslagen, mogelijkheden tot automatisatie en verduistering, zijn wij klaar voor de toekomst en zullen wij menig architect, dakdekker of eindklant kunnen plezieren.

Een dakraam met karakter waar we terecht trots op zijn en tevens de passie van ons bedrijf uitdraagt!  

Dakramen met karakter waar we terecht trots op zijn en tevens de passie van ons bedrijf uitdragen! 

 

b_250_0_16777215_00_images_stories_bedrijven_Logo_Ferolux.jpg

FEROLUX
Nostalgische Dakramen

Peppelenbos 17B
6662 WB ELST (Gld)

Tel: 085-3030665
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Internet: www.nostalgischedakramen.nl