Koninklijke Woudenberg gaat van start in het Zuiden!

b_250_0_16777215_00_images_stories_Nieuws_WoudenbergZuid.jpgPer 1 september is Koninklijke Woudenberg gestart met een nieuwe vestiging in Maastricht. Koninklijke Woudenberg is als erkend restauratie bouwbedrijf binnen Nederland de grootste in haar soort en groeiende. Spraakmakende projecten als het Rijksmuseum, het Mauritshuis en de stadsschouwburg in Utrecht zijn door Koninklijke Woudenberg gerestaureerd.
 
Naast dergelijke bekende projecten richt Koninklijke Woudenberg zich op projecten van verschillende schaal en verschijning, maar altijd met als uitgangspunt het monumentale of speciale karakter van een pand. Restaureren is immers een vak dat veel gedrevenheid en toewijding vergt. Een heel ander type medewerkers is benodigd dan voor een reguliere aannemer het geval is. Koninklijke Woudenberg heeft deze vakmensen in dienst. Zij onderscheidt zich door verschillende ambachten en vaklieden in eigen huis te hebben en actief te zijn in het opleiden van jonge mensen. Door te focussen op het restaureren en herbestemmen van bijzondere gebouwen kan het vakmanschap behouden blijven.
 
Met name het idee dat er zoveel mooie monumenten staan in Maastricht en haar omgeving en er maar weinig Erkende Restauratie Bedrijven (ERB) in het zuiden van ons land gevestigd zijn, heeft Koninklijke Woudenberg doen besluiten ook actief te willen zijn in het zuiden van het land. Daarmee wil Koninklijke Woudenberg haar kennis en expertise lokaal inzetten, evenals het opleiden en aannemen van vaklieden uit de directe omgeving.
 
Op dit moment wordt reeds sinds enkele maanden gewerkt aan één van de top 100 monumenten van ons land: het Stadhuis in Maastricht. Dit project geldt wat betreft Koninklijke Woudenberg als eerste van een mooie reeks bijzondere werken in het Limburgse. Zij gaat zich inzetten voor projecten waar de lokale bevolking met plezier voor lange tijd van kan genieten.  Een en ander gaat plaatsvinden vanuit het nieuwe kantoor, gevestigd op de Louis Loyenstraat in Maastricht. Een prachtig monumentaal schoolgebouw in de stijl van de Amsterdamse school. Het is ontworpen door de zeer bekende Maastrichtse architect Alphonse Boosten. Deze vestiging in Maastricht zal functioneren als satellietkantoor van Koninklijke Woudenberg, gevestigd in Ameide.
 
Op woensdag 16 november wordt de officiële opening feestelijk gevierd in het bijzijn van wethouder van Grootheest van de gemeente Maastricht.