Merlijn Twaalfhoven & Mike Fentross' La Sfera Armoniosa vieren 500 Jaar Grote Kerk Alkmaar!

b_250_0_16777215_00_images_dialogue-trilogie-banner-fb-1600.jpgOp 27 oktober toveren Merlijn Twaalfhoven en Mike Fentross (Genomineerd voor de Victoriefonds cultuurprijs) de Grote Sint Laurens Kerk in Alkmaar om tot één grote soundscape waarin klank en ruimte, oude- en nieuwe muziek, professionals en amateurs en publiek en uitvoerende moeiteloos met elkaar versmelten.

Over de trilogie

Ter ere van het 500-jarige jubileum van de Grote St. Laurenskerk creëerden Mike Fentross’ La Sfera Armoniosa en Merlijn Twaalfhoven een bijzondere voorstelling met de kerk in de hoofdrol.

In de Dialogue Trilogie wordt het eveneens 500 jaar oude repertoire uit de Medici Codex verweven met nieuw werk van de hand van Merlijn Twaalfhoven, dat speciaal voor deze gelegenheid gecomponeerd werd. In de uitvoeringen versmelten klank en ruimte, oude- en nieuwe muziek, professionals en amateurs en publiek en uitvoerende moeiteloos met elkaar. La Sfera Armoniosa voert dit kunstproject uit met een speciaal projectkoor bestaande uit maar liefst 200 amateurzangers - allemaal afkomstig uit Alkmaar en omstreken. Samen met organist Antonio Pedrósa, die tijdens deze gelegenheid zal spelen op het bijzondere Covelens orgel uit 1511, slaan zij een brug tussen het jaar 1518 en nu.

Gedurende de avond zijn er drie korte voorstellingen van elk 45 minuten te bezoeken, met alle drie een ander karakter. Het is mogelijk om een ticket te kopen voor de gehele trilogie maar de voorstellingen kunnen ook los van elkaar bezocht worden.

De drie verschillende voorstellingen:

17:00 | De geboorte/ode aan de vrouw
19:30 | De dood/klaagzang
21:00 | Feest van het leven

 

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door: 

De Gemeente Alkmaar, Theater TAQA de Vest, De Hofstee Stichting, Het Prins Bernhard Cultuurfonds, de Grote Sint Laurens Kerk, Het Victoriefonds en Jumbo Paardenmarkt Alkmaar.