Laden Evenementen

« Alle Evenementen

‘Huilende bruiden’ maandag 18 november bij KRO-NCRV op NPO 2

november 18

Maandag 18 november bij KRO-NCRV op NPO 2: Huilende bruiden, een Teledoc Campus van regisseur Tom Tieman en producent SNG Film. 

 

Veel grote herenboerderijen in Groningen, gebouwd in de bloeitijd van de Graanrepubliek, zijn in verval. ‘Huilende bruiden’ worden ze genoemd. De bewoners proberen uit alle macht de boerderijen in ere te houden maar kunnen niet op tegen grotere krachten. Wat moeten ze doen om het verval te stoppen? En hoe kijken de Huilende bruiden zelf naar hun naderende ondergang?

 

Tom Tieman (1984) is een bevlogen documentairemaker uit Groningen. Hij vertelt graag kleine verhalen passend bij grote ontwikkelingen. Het platteland, klimaatverandering, erfgoed en het veranderende landschap vormen centrale thema’s in zijn werk. Hij werkte als journalist voor het ANP en Nu.nl en regisseerde documentaires zoals De laatste boer van Euvelgunne, De muze en Weg uit de stad. Voor Peergroup Locatietheater maakte hij de voorstelling Huilende bruiden die langs vervallen Oost-Groningse herenboerderijen toerde.

 

Teledoc Campus is het succesvolle project van CoBO, het Nederlands Filmfonds en het NPO-fonds dat jonge regisseurs en producenten de kans biedt ervaring op te doen met korte, filmische documentaires.

 

Gegevens

Datum:
november 18
Site:
https://www.publicy.nl/

    Uw evenement ook in onze agenda?

     

    Evenement naam

    Datum

    Omschrijving van 300 woorden

    Afbeelding

     

    Je e-mailadres

     

    Of stuur een mailtje naar info@erfgoed-magazine.nl.