Laden Evenementen

« Alle Evenementen

 • Dit evenement is voorbij.

Bijeenkomst agrarisch erfgoed

juni 22 @ 12:30 pm - 5:30 pm

bijeenkomst over herbestemming van agrarisch erfgoed

Op 22 juni organiseert Erfgoedhuis Zuid-Holland een informatieve bijeenkomst over herbestemming van agrarisch erfgoed en de veranderende rol van het platteland. We willen graag met jullie nadenken over hoe agrarisch erfgoed kan bijdragen aan deze veranderingen en hoe we de cultuurhistorische waarde van boerenerfgoed kunnen waarborgen bij nieuwbouw.

Over de bijeenkomst

Leegstand van boerderijen op het platteland is een bekend probleem. Steeds meer agrariërs stoppen met hun bedrijf vanwege schaalvergroting en de druk op de sector. Dit heeft tot gevolg dat voormalige landbouwgrond een andere bestemming krijgt, wat vaak problematisch is voor agrarisch erfgoed. Hoe kunnen we dit erfgoed behouden als het niet langer in gebruik is?

Het vinden van nieuwe bestemmingen voor monumentale boerderijen is vaak lastig vanwege hun geïsoleerde ligging en omvang. Hoe kunnen eigenaren de kans op succesvolle herbestemming vergroten? En hoe kunnen gemeenten dit stimuleren en ondersteunen? Daarnaast willen we ook kijken naar de bebouwing op historische erven en hoe we dit op een goede manier kunnen reguleren.

Deze bijeenkomst is specifiek bedoeld voor beleidsmakers en medewerkers op het gebied van erfgoed, monumentenzorg, archeologie en ruimtelijke omgeving. We hopen dat jullie geïnspireerd raken en met elkaar in gesprek gaan over deze belangrijke kwesties met betrekking tot agrarisch erfgoed. We kijken er naar uit om jullie te verwelkomen op 22 juni in boerderij De Karnmolen in Wassenaar.

Praktisch

Deelname is gratis maar er is een beperkt aantal plekken beschikbaar. Meld je daarom aan via het formulier op deze pagina.

Bij inschrijving rekenen we op je komst. Kun je onverhoopt toch niet komen? Geef tijdig de afmelding, of eventuele vervanger, aan ons door via info@erfgoedhuis-zh.nl. Je helpt daarmee onnodige voedselverspilling te voorkomen.

Gegevens

Datum:
juni 22
Tijd:
12:30 pm - 5:30 pm
Site:
https://www.erfgoedhuis-zh.nl/agenda/2023/bijeenkomst-agrarisch-erfgoed/

Organisator

Erfgoedhuis Zuid-Holland
Telefoon
31 (0)15 215 43 50
E-mail
info@erfgoedhuis-zh.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Boerderij de Karnmolen
Raaphorstlaan 18
Wassenaar, 2245 BG
+ Google Maps

  Uw evenement ook in onze agenda?

   

  Evenement naam

  Datum

  Omschrijving van 300 woorden

  Afbeelding

   

  Je e-mailadres

   

  Of stuur een mailtje naar info@erfgoed-magazine.nl.