Laden Evenementen

« Alle Evenementen

 • Dit evenement is voorbij.

Gratis entree in Diergaande Blijdorp!

september 8 - september 15

Gratis

Tijdens twee weekenden in september is het monumentale plein van de Diergaarde gratis toegankelijk voor iedereen. Als de dagbezoekers naar huis zijn, openen om 18:00 uur de sierlijke hekken van het plein aan de Van Aerssenlaan. Tot 22:00 uur is iedereen welkom op het grote ZOOmerterras. Er zijn drank- en eettentjes en er is livemuziek waarbij rekening wordt gehouden met het welzijn van de dieren rondom het plein zoals de flamingo’s en gelada’s. Alleen het monumentale voorplein is toegankelijk, het overige deel van de Diergaarde is gesloten.

Op het zoomerterras kun je lekker eten en drinken; er is voor ieder wat wils. Van oosterse gerechten in het pop-up restaurant, tot foodstands met pizza’s, loaded fries, pokebowls en salades. Er is een ruim vega(n) aanbod en wordt gewerkt met duurzame retourbekers. Betalen kan uitsluitend met pin.

ZOOmerterras met Parfum de BoemBoem

In samenwerking met Parfum de BoemBoem, is er op vrijdag 8 en 15 september een speciale wandeling met bijzondere ontmoetingen op de route. Hierbij staan we op ludieke wijze stil bij de pracht van het verleden en de bijzonderheden van de toekomst voor Diergaarde Blijdorp. De kaartverkoop gaat via Parfum de BoemBoem en start binnenkort. Het ZOOmerterras is gratis toegankelijk op 8, 9 en 10 september en 15, 16 en 17 september. Kijk voor informatie op www.diergaardeblijdorp.nl/groot-zoomerterras.

Rondleidingen Open Monumentendagen
Tijdens de Open Monumentendagen op 9 en 10 september kunnen liefhebbers van cultuur en historie in Diergaarde Blijdorp genieten van een gratis architectuur rondleiding van circa 1 uur langs de monumenten van architect Sybold van Ravesteyn. Deelname kan uitsluitend door online te reserveren via omdrotterdam.nl of diergaardeblijdorp.nl/om2023. Dit ticket geeft beperkt toegang tot de Diergaarde vanaf een kwartier voor aanvang van de rondleiding tot het eind van de rondleiding.

Bijzondere architectuur
Blijdorp was de eerste dierentuin ter wereld die in een keer door één architect is ontworpen: een totaalontwerp. Met 21 rijksmonumenten is Blijdorp het grootste rijksmonument van Rotterdam. De Diergaarde werd geopend in 1940. Van Ravesteyn (1889-1983) was een eigenzinnige en vooruitstrevende architect met een hoogst individuele stijl. Hij combineerde sierlijke lijnen, ornamenten en beeldhouwwerken met de moderne uitgangspunten van het ’Nieuwe Bouwen’. Alles draaide om de schoonheid van de architectuur. Diverse monumenten (in totaal 21) zijn de afgelopen jaren gerestaureerd en hebben een nieuwe bestemming gekregen, aangepast aan de eisen van de moderne tijd. Het afgelopen jaar is de bergdierenrots gerestaureerd en omgevormd tot Himalayagebied waar de bedreigde kleine rode panda is gehuisvest.

Heden en toekomst

De grootste opgave bestaat nu vooral uit de nog te restaureren Rivièrahal, de Magnum Opus van Van Ravesteyn. Het gebouw krijgt een nieuwe invulling en wordt de komende jaren in fasen gerestaureerd. De Victoriaserre is als eerste aan de beurt. De botanische invulling met de reuzenwaterlelie Victoria amazonica in de karakteristieke ronde vijver, blijft de basis voor deze monumentale serre.

Gegevens

Begin:
september 8
Einde:
september 15
Kosten:
Gratis

Locatie

Diergaande Blijdorp
Blijdorplaan 8
Rotterdam, Zuid-Holland 3041JG Nederland
+ Google Maps
Telefoon
010 443 1495
Bekijk de site van Locatie

  Uw evenement ook in onze agenda?

   

  Evenement naam

  Datum

  Omschrijving van 300 woorden

  Afbeelding

   

  Je e-mailadres

   

  Of stuur een mailtje naar info@erfgoed-magazine.nl.