een nieuwe expositie in kasteel Hernen

Op zaterdag 3 juni opent een nieuwe expositie in kasteel Hernen. In de expositie ‘Een Zomerontmoeting’ zullen schilderijen te zien zijn van Garcia Sudmeijer-Evers en sculpturen in brons van Ria Wiendels.

Garcia Sudmeijer-Evers werkt het liefst in acryl, maar ook in olieverf. Daarnaast verwerkt ze graag nieuwe technieken en materialen in haar schilderijen. De werken hebben meestal een titel, maar het liefst wil ze de toeschouwer de gelegenheid geven zelf het verhaal achter het schilderij te vinden.

Het schilderen is een uitlaatklep en grote passie voor de schilder en geeft haar zowel rust als energie. Dat wil ze de toeschouwer laten ervaren.

Ria Wienkels

De andere exposant is Ria Wiendels; zij werkt met brons in de verloren was methode. Daarmee kan er eindeloos geschaafd worden aan het model. Wanneer het eindelijk gegoten wordt is het resultaat altijd verrassend. Haar inspiratie haalt ze vaak uit de tuin. Veel takken en bloemen verdienen het om vereeuwigd te worden in brons. Ook gebruikt ze vaak resten van brons waar mooie contrasten in zitten die ze gebruikt voor een nieuw beeld.

De expositie is alleen te bezoeken in combinatie met een kasteelbezoek, waarbij men onder andere een spectaculaire presentatie kan zien over de verdwenen toren.

Kasteel Hernen

Kasteel Hernen behoort tot het Geldersch Landschap & Kasteelen en is bekend om haar authentieke uiterlijk en de unieke overdekte weergangen. Het ligt in het dorp Hernen (gemeente Wijchen), slechts 17 km ten zuidwesten van het Rijk van Nijmegen. Het kasteel en de tuinen zijn opengesteld voor bezichtiging op eigen gelegenheid of met een rondleiding. De omgrachte middeleeuwse burcht ligt in een gevarieerd landschap van lanen, bossen en weilanden waar het heerlijk wandelen is.

Locatie: Kasteel Hernen, Dorpsstraat 40, Hernen bij Nijmegen.

Datum: 3, 4, 7, 8,9, 10, 11, 14, 15, 17, 18, 21, 22, 24, 25, 28 en 29 juni 2023.

Tijd: van 13.00 tot 17.00 uur.

Kosten: Volwassenen € 11,50 en kinderen 4 t/m 18 jaar € 5,00. Donateurs en

Museumkaarthouders gratis op vertoon fysieke pas.

Reserveren: www.glk.nl/hernen.