online webinar over archeologische vondsten uit de ViA15

Het webinar begint om 19.00 uur en is gratis live te volgen via de website https://via15.ids-live.nl/ . Vooraf aanmelden is niet nodig.

In maart vond het eerste webinar plaats met aandacht voor het Romeinse grafveld van Bemmel, de twee unieke steentijdvindplaatsen van Angeren en de laat-prehistorische nederzetting bij Kollenburg In het tweede en laatste webinar op 6 juni belicht Isarin de vondsten uit de Tweede Wereldoorlog, de historische erven van Groessen en de oudste opgegraven vindplaats: een kampement van een groep jagers-verzamelaars die 12.000 jaar geleden kampeerden op een klein rivierduintje langs de bedding van de rivier. Verder belicht hij het ViA15-onderzoek in het licht van de stand van kennis en wetenschap. Als laatste geeft Isarin – mede door kijkersvragen bij het eerste webinar – een doorkijkje naar wat het publiek in de nabije toekomst van de ViA15-archeologie terug kan zien.

Praktisch

Datum:            dinsdag 6 juni 2023
Tijdstip:           19.00 uur
Duur:               ongeveer 45 minuten
Locatie:           online via de website: https://via15.ids-live.nl/
Kosten:            gratis
Aanmelden:     niet nodig; de uitzending is direct te bekijken op https://via15.ids-live.nl/

Terugkijken en meer informatie

Het eerste webinar over ViA15-archeologie is terug te kijken op www.via15.nl. Hier is ook meer informatie te vinden over het project.

Over project ViA15

Dagelijks staan er files op de A12, A50, de A325 en de Pleijroute (N325). In het wegenproject ViA15 werken Provincie Gelderland en Rijkswaterstaat samen om deze fileproblemen aan te pakken en de doorstroming van het verkeer in de regio Arnhem-Nijmegen te verbeteren. De A15 wordt doorgetrokken vanaf knooppunt Ressen naar de A12 tussen Duiven en Zevenaar én er komen extra rijstroken op de A12 tussen Westervoort en knooppunt Oud-Dijk. Ook op de A15 tussen de knooppunten Valburg en Ressen komen extra rijstroken. Met het doortrekken van de A15 ontstaat een rechtstreekse verbinding tussen de Rotterdamse haven en Duitsland. ViA15 gaat er voor zorgen dat weggebruikers sneller tussen Nijmegen, Arnhem, de Liemers en de Achterhoek kunnen reizen. Dat komt de regionale economie en de werkgelegenheid ten goede. Aannemersconsortium GelreGroen gaat het project realiseren met zorg voor de omgeving. Het gehele project is naar verwachting in 2024 klaar. Voor meer informatie kijk op www.via15.nl