Laden Evenementen

« Alle Evenementen

 • Dit evenement is voorbij.

De Utrechtse Erfgoeddag 2023

juni 7 @ 8:00 am - 5:00 pm

De Utrechtse Erfgoeddag 2023

De Utrechtse Erfgoeddag is hét evenement voor alle betrokkenen en geïnteresseerden in het erfgoed in de provincie Utrecht. In het Academiegebouw van Universiteit Utrecht start op woensdag 7 juni om 10:00 een programma in het teken van publieksbereik en digitalisering.

Programma
Naast keynote lezingen van Sanne Frequin (kunsthistoricus en onderzoeker Universiteit Utrecht), Elsbeth Kwant (Koninklijke Bibliotheek) en Eppo van Nispen tot Sevenaer (Beeld & Geluid), zijn er workshops, lezingen, een stadswandeling en een bezoek aan Paleis Lofen en DOMunder. Het programma inspireert deelnemers over het vergroten van publieksbereik, het verbreden van het verhaalperspectief en het toepassen van digitale mogelijkheden. De Erfgoeddag wordt georganiseerd in samenwerking met de Universiteit Utrecht. De toegang is gratis, aanmelden is verplicht.

Aanmelden en meer

Info: https://www.landschaperfgoedutrecht.nl/agenda/2023/juni/erfgoeddag-2023/

Over Landschap Erfgoed Utrecht

Landschap Erfgoed Utrecht is actief op een breed werkterrein. Wij verbinden al meer dan 40 jaar mensen met het landschap en cultureel erfgoed in hun omgeving. We doen dit vanuit het besef dat die verbinding zowel de mensen als het landschap en erfgoed ten goede komt. De impact die wij als organisatie nastreven, luidt als volgt:

Bewoners van de provincie Utrecht voelen zich verbonden met de geschiedenis, het landschap en het culturele erfgoed in hun omgeving. Dit vergroot hun eigenwaarde, draagt bij aan de kwaliteit van leven en verhoogt het draagvlak voor het behoud en beheer van erfgoed en landschap.

Alle activiteiten in het kader van deze organisatiedoelstelling vallen onder de pijlers het behouden en beheren van landschap en erfgoed, scholing, kennis en educatie op het gebied van landschap en erfgoed, en het bieden van mogelijkheden om landschap en erfgoed te beleven. De inzet van vrijwilligers speelt hierbij een onmisbare rol. Om ons werk voor het landschap en erfgoed in de provincie Utrecht nog beter te kunnen doen, willen we groeien in het aantal vrijwilligers. De urgentie daarvoor is zeker in het huidige tijdsgewricht groot. Lees over onze visie in het beleidsplan ‘Iedereen geeft om mooi’. Hierin staat onze visie voor 2021-2024 beschreven.

Organisator

Landschap Erfgoed Utrecht
Telefoon
030 - 220 55 34
E-mail
info@landschaperfgoedutrecht.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Universiteit Utrecht
Heidelberglaan 8
Utrecht, 3584 CS
+ Google Maps
Telefoon
(030) 253 35 50
Bekijk de site van Locatie

  Uw evenement ook in onze agenda?

   

  Evenement naam

  Datum

  Omschrijving van 300 woorden

  Afbeelding

   

  Je e-mailadres

   

  Of stuur een mailtje naar info@erfgoed-magazine.nl.