Laden Evenementen

« Alle Evenementen

 • Dit evenement is voorbij.

Art Nouveau Festijn 2023

juni 9, 2023 - juni 11, 2023

Art Nouveau Festijn 2023 Den Haag

Het Den Haag van rond 1900 knalde uit zijn voegen en liep over van nieuwe inzichten en moderne inspiratie Dit kwam tot uitdrukking in alle kunstvormen: literatuur, muziek, beeldende kunst, theater en architectuur. Ook kun je Den Haag wel de Nederlandse hoofdstad van de Art Nouveau noemen. Art Nouveau Festijn 2023 Den Haag kent weer een geweldige variatie in activiteiten die de Art Nouveau belichten en het Den Haag van rond 1900 tot leven brengen. Op de website www.artnouveaufestijn.nl is het volledige programma nu te vinden.

Op vrijdag 9 juni geeft Anne Marie Boorsma een lezing over ‘De slingerlijnen van de Art Nouveau’. Hierbij zullen belangrijke buitenlandse en Nederlandse kunstenaars aan bod komen. Zaterdag 10 juni zal Max Put een lezing houden over ‘Japonisme’. Deze lezing draait om de fascinatie van veel Art Nouveau-kunstenaars voor de Japanse kunst.

Dit jaar wordt het thema ‘Interieur’ benadrukt waarop verschillende activiteiten aansluiten, zoals een demonstratie over het maken en restaureren van plafondornamenten, een workshop Glas in lood-maken, een lezing over behang van rond 1900, een workshop herhalende patronen in linoleum maken, een kunstexpositie van meubelen en toegepaste kunst en een gecombineerde wandeling met een bezoek aan Huis de Quack dat nog een interieur bezit van rond 1900.

Verder zijn er dit jaar weer veel verschillende Art Nouveau-wandelingen, ook in het Duits, Russisch en Frans, en er komt een reprise van een wandeling met gebarentolk. Ook zijn er fietstochten, een gecombineerde vaartocht met wandeling en een workshop architectuurfotografie met Art Nouveau-wandeling. Elke activiteit heeft zijn eigen losse kaartverkoop. Bekijk hiervoor de website.

Gegevens

Begin:
juni 9, 2023
Einde:
juni 11, 2023
Evenement Tags:
, ,
Site:
https://www.artnouveaufestijn.nl/

Locatie

Diverse locaties Den Haag

  Uw evenement ook in onze agenda?

   

  Evenement naam

  Datum

  Omschrijving van 300 woorden

  Afbeelding

   

  Je e-mailadres

   

  Of stuur een mailtje naar info@erfgoed-magazine.nl.