Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Nassaudag Breda

mei 29 @ 11:00 am - 5:00 pm

jaarlijkse Nassaudag groeit

De jaarlijkse Nassaudag in Breda is een historisch evenement dat teruggaat tot de 19e eeuw. Het wordt gevierd ter ere van het rijke historische erfgoed van de stad en de band met het Huis van Oranje-Nassau, de belangrijkste adellijke familie in Nederland.

Op de Nassaudag worden bezoekers meegenomen op een reis door de geschiedenis van Breda en de Nassaus. Het evenement vindt plaats op verschillende locaties in de stad, waaronder het prachtige Kasteel van Breda, dat ooit diende als residentie van de Nassaus. Bezoekers kunnen genieten van historische rondleidingen, lezingen, tentoonstellingen en andere culturele activiteiten die allemaal in het teken staan van de Nassaus.

Een hoogtepunt van de Nassaudag is de optocht van historische personages door de straten van Breda. Acteurs gekleed in historische kostuums beelden bekende Nassaus uit, zoals Willem van Oranje en koning Willem-Alexander. Deze kleurrijke optocht trekt veel belangstellenden en zorgt voor een levendige sfeer in de stad.

Naast het educatieve aspect biedt de Nassaudag ook volop vermaak. Er zijn muzikale optredens, dansvoorstellingen en een markt waar lokale ambachtslieden en handelaren hun waren verkopen. Bezoekers kunnen genieten van traditionele gerechten en drankjes uit die tijd en deelnemen aan historische spelletjes en activiteiten.

Kortom, de jaarlijkse Nassaudag in Breda is een uniek evenement dat de rijke geschiedenis van de stad en de Nassaus viert. Het biedt bezoekers de mogelijkheid om terug te reizen in de tijd en te genieten van een dag vol educatie, entertainment en culturele ervaringen.

Check het programma op de website of bij de VVV.

Impressie Nassaudag 2022

Gegevens

Datum:
mei 29
Tijd:
11:00 am - 5:00 pm
Evenement Tags:
,
Site:
https://bredanassaustad.nl/

Organisator

Breda Nassaustad
Telefoon:
06 53 603 858
E-mail:
info@bredanassaustad.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Breda
Breda, Nederland + Google Maps