Laden Evenementen

« Alle Evenementen

 • Dit evenement is voorbij.

Dag van het Kasteel bij Museum Huis Doorn

mei 29, 2023 @ 1:00 pm - 5:00 pm

Dag van het Kasteel Museum Huis Doorn
Ontmoet op 29 mei tijdens de Dag van het Kasteel bij Museum Huis Doorn het ‘personeel’ van Wilhelm II en ontdek hoe het was om 100 jaar geleden voor een ex-keizer te werken. Op deze dag biedt Museum Huis Doorn alle bezoekers met een kaartje voor het museum, gratis een ‘Living History’-wandeling aan, compleet met acteurs en boordevol interessante informatie.

Hoe was het om 100 jaar geleden voor een ex-keizer te werken?

Praat met de kokkin en de huismeisjes en ontdek hoe zwaar hun werk was en welke uren ze maakten. Ontmoet de huismaarschalk in de vestibule en hoor hoe zijn dag eruitzag en wat de ex-keizer van hem verwachtte. Roland van Barneveld kruipt in de huid van de tuinman en brengt de wereld van zijn grootvader Willem van Barneveld, die ooit echt voor de ex-keizer werkte, tot leven. De historische route begint al bij binnenkomst op het landgoed bij het Poortgebouw, en leidt door het Huis, Paviljoen en park. Verspreid over de verschillende locaties staan acteurs die het historische personeel uitbeelden en de bezoekers vertellen over hun werk en leven. En heb je een vraag? Dan kun je die natuurlijk gerust stellen!

Koper poetsen en historische kinderspelen

Bij mooi weer kun je op het voorplein van Huis Doorn leren hoe ze vroeger koper poetsten. Neem je oude koperen spullen mee en waan je terug in de tijd. Kinderen kunnen zich vermaken met leuke historische kinderspelen zoals hoepelen, steltlopen en touwtjespringen. Meer informatie: huisdoorn.nl

Gegevens

Datum:
mei 29, 2023
Tijd:
1:00 pm - 5:00 pm
Site:
https://www.huisdoorn.nl/nieuwsberichten/dag-van-het-kasteel/

Organisator

Museum Huis Doorn
Telefoon
0343-421020
E-mail
info@huisdoorn.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Museum Huis Doorn
Langbroekerweg 10
Doorn, 3941 MT Nederland
+ Google Maps
Telefoon
0343-421020
Bekijk de site van Locatie

  Uw evenement ook in onze agenda?

   

  Evenement naam

  Datum

  Omschrijving van 300 woorden

  Afbeelding

   

  Je e-mailadres

   

  Of stuur een mailtje naar info@erfgoed-magazine.nl.