Laden Evenementen

« Alle Evenementen

 • Dit evenement is voorbij.

Weekend van het Verdedigingserfgoed

april 20

Het erfgoed van verdedigingslinies en verdedigingswerken is actueler dan ooit. Heden en verleden ontmoeten elkaar tijdens het landelijke Weekend van het Verdedigingserfgoed op 20 en 21 april 2024. Maar liefst 100 locaties verspreid over het land openen dan hun deuren. En bieden meer dan 200 recreatieve en educatieve activiteiten aan. Veel locaties kregen nieuwe bestemmingen, maar het belangrijke verhaal van vrijheid en democratie, blijft doorklinken tijdens boeiende excursies en rondleidingen. In vrije tijd en in vrijheid te bezoeken. In alle locaties schuilt attractie en tevens en belangrijke les voor de toekomst.

3x uitgelicht

Fort Pannerden: Kinderen vervelen zich geen minuut op het Mooiste Fort van Nederland. Boogschieten, paintball, rijden met legervoertuigen, metaaldetectie langs het strand, real-life games door duistere gangen en fortkamers, vossenjacht en expeditie waterlinie (speuren naar QR-codes). Of speel een Potje Hollandse Waterlinies waarin jij zelf de pion bent op een levensgroot ganzenbord.


Kunstfort bij Vijfhuizen
: Even alles loslaten? Door kunst en natuur kom je tot rust. De tentoonstelling van Folkert De Jong in de Genieloods neemt je mee in de wereld van ‘De held, de schurk en de waarheid’. In het fort is ‘De hand die zocht in de leegte’ te zien, een tentoonstelling over grip en loslaten, met werk van nationale en internationale kunstenaars. Geniet verder van livemuziek en de culinaire kunsten van restaurant Fort 5.


Fort Sabina
: Popuppodia en cultuur spelen hier de hoofdrol. Fortwandeling (reveille) inclusief ontbijt, ontmoet Napoleon en andere historische figuren, bezoek het Natuurlab of de roofvogelshow, nostalgie met soldatenmuziek en een optreden van Nol Havens (VOF de Kunst). Of pak de pendelbus naar Willemstad voor een vestingwandeling en een bezoek aan het Mauritshuis.

Gegevens

Datum:
april 20
Site:
https://forten.nl/

  Uw evenement ook in onze agenda?

   

  Evenement naam

  Datum

  Omschrijving van 300 woorden

  Afbeelding

   

  Je e-mailadres

   

  Of stuur een mailtje naar info@erfgoed-magazine.nl.