Het monumentale werkplaatsgebouw uit 1929 van de Museumstoomtram Hoorn-Medemblik in Hoorn wordt gerestaureerd, uitgebreid en klaar gestoomd voor de toekomst. Vorige week werd het spoorwegemplacement al aangepast en vanmiddag om 12.00 uur werd de eerste van in totaal 112 heipalen geslagen voor de uitbreiding van het gebouw. Een markant moment in het veelomvattende project.

Rijdende museum

In dit ‘zenuwcentrum’ van het grootste rijdende museum in ons land wordt ruimte gemaakt om de restauraties van historische treinen en trams beter te kunnen uitvoeren, ambachten beter te kunnen behouden en de collectie beter te kunnen presenteren. Het gedeelte van het gebouw waar nu de historische stoomlocomotieven worden opgestookt wordt zodanig ingericht, dat het opwarmen op een duurzame manier kan gaan plaatsvinden.

Thematisch museumpark

Het herbestemmen van het werkplaatsgebouw is een belangrijke stap om te komen tot een thematisch museumpark over de geschiedenis van de stoomtram in Nederland, dat de Museumstoomtram in de Poort van Hoorn realiseert. Uitvoering van het project moet leiden tot een jaarlijkse groei van 30.000 bezoekers. Meer informatie: https://www.stoomtram.nl/nieuws/werkplaats-hoorn-vernieuwd/