Historische kroegentocht

Op donderdag 13 juni organiseert Herbestemming Noord in samenwerking met Heemschut Fryslân en Doarpswurk een historische kroegentocht – Een bustour langs diverse oude dorpscafés in Fryslân.

De Gekroonde Leeuw, Het Wapen van Friesland, Het Wapen van Barradeel, De Gekroonde Roskam, Het Graauwe Paard. Dat is een greep uit de historische dorpcafés in Noardwest- Fryslân. Cafés die van oudsher een belangrijke sociaal-maatschappelijke rol in hun dorp hebben. Panden die onderdeel zijn van het DNA van een dorp. Bedrijvigheid die al zo weinig nog aanwezig is op het platteland, voor het dorp en vaak in combinatie met recreatie.

Maar de cafés hebben het moeilijk. Veel cafés hebben in de loop der jaren hun deuren al moeten sluiten. Echter, een aantal kroegen houdt dapper stand. Hoe weet de huidige uitbater van het dorpscafé het hoofd boven water te houden en de kroegdeuren geopend, is er een aanvullende bestemming of herbestemming nodig? Dat hopen wij te leren tijdens de derde bustour van Herbestemming Noord.

We starten de dag in Noflik Easterein en sluiten af in café Baard (u wordt met de bus weer vervoerd naar het startpunt). Onderweg komen we langs vele cafés en herbergen. In 6 cafés horen we het eigen verhaal en uitdagingen van de uitbater. Het programma duurt van 09.15 uur tot ongeveer 17.15 uur en is inclusief lunch en borrel. Inloop is vanaf 09.00 uur in Noflik Easterein. Deelname bedraagt € 15,-.

U kunt zich aanmelden door uiterlijk 6 juni een e-mail met uw naam, telefoonnummer en aantal personen te sturen naar: info@monumentenzorg.frl
In de bevestiging van uw aanmelding volgt praktische informatie, o.a. over de betaling.