Op Tweede Pinksterdag (maandag 24 mei) vindt voor de veertiende keer de landelijke Dag van het Kasteel plaats. Het thema dit jaar is ‘Wat? Water! De rol van water op kastelen en buitenplaatsen’. Tijdens de Dag van het Kasteel wandel je over verschillende kasteelterreinen en buitenplaatsen.

Download hiervoor de gratis Spacetime Layers app op je mobiele telefoon en zoek op ‘Dag van het Kasteel’. In Limburg nemen Kasteeltuinen Arcen, Kasteel De Keverberg (Kessel), Slot Schaesberg (Landgraaf), en Kasteelruïne Valkenburg deel aan de Dag van het Kasteel. Zij organiseren activiteiten voor alle leeftijden, zoals rondleidingen en speur- en wandeltochten.
Programma in Limburg
Op www.dagvanhetkasteel.nl staat een overzicht van de deelnemende kastelen en buitenplaatsen en hun programma voor de Dag van het Kasteel 2021. Kasteeltuinen Arcen
Geniet tijdens het pinksterweekend van de tuinen die in Kasteeltuinen Arcen volop in bloei staan.
https://www.kasteeltuinen.nl/nl/

Kasteel De Keverberg in Kessel
Bezoek je Kasteel De Keverberg, dan ben je gegarandeerd van een dagje uit vol historie, avontuur en architectuur.
https://kasteeldekeverberg.nl/

Kasteel van Valkenburg
De rijke Middeleeuwen worden weer werkelijkheid bij een bezoek aan de Kasteelruïne van Valkenburg aan de Geul, met een geschiedenis die terug gaat tot de 11de eeuw.
https://www.kasteelvalkenburg.nl/

Slot Schaesberg in Landgraaf
Middenin een heuvelrijk beekdal in het Zuid-Limburgse Landgraaf staat de ruïne van Slot Schaesberg, een 16e eeuws kasteel, en de contouren van de bijbehorende 17e eeuwse bouwhoeve.
https://www.slotschaesberg.nl/
Organisatie
De Dag van het Kasteel wordt georganiseerd door de Nederlandse Kastelenstichting (NKS) in  samenwerking met lokale kasteelorganisaties waaronder Stichting Limburgse Kastelen (lid van de Coöperatie Erfgoed Limburg). Het Huis voor de Kunsten Limburg staat deze organisatie bij met kennis en advies. De Dag van het Kasteel is een middel om kennis en bewustzijn over kasteel en buitenplaats bij het brede publiek te vergroten.