Op donderdag 13 januari maakte Koning Willem-Alexander bekend dat de Gouden Koets voorlopig niet gebruikt zal worden. De gerestaureerde Gouden Koets, die na een restauratie van ruim vijf jaar nog tot en met 28 februari in een glazen behuizing op de binnenplaats van het Amsterdam Museum staat, zal wél weer te bezichtigen zijn.

Wij openen namelijk vanaf zaterdag 15 januari de poorten naar onze binnenplaatsen zodat bezoekers de koets gratis en veilig in de buitenruimte kunnen bekijken. Beveiliging houdt toezicht zodat het niet te druk wordt en er voldoende afstand wordt gehouden. De bezoeker kan de omliggende meerstemmige tentoonstellingszalen virtueel doorlopen op www.goudenkoets.nl.

Op 28 februari sluit De Gouden Koets tentoonstelling en gaat de koets terug naar de Koninklijke Stallen in Den Haag. Ondanks de lockdown wil het Amsterdam Museum nog zoveel mogelijk mensen de mogelijkheid geven om de koets te bekijken. Amsterdam Museum: Vanaf zaterdag 15 januari openen we elke dag tussen 10.00 en 16.00 uur de poorten naar onze binnenplaatsen.