Henk Hellegers is de nieuwe voorzitter van Heemschut. Op de Algemene Vergadering van Leden van 28 juni is Hellegers benoemd. Naast hem trad ook een nieuw bestuur aan: Henk Dirkx is de nieuwe secretaris, Pieter van Schravendijk en Evert de Iongh bestuursleden.

De Algemene Vergadering van Leden in Harderwijk werd goed bezocht. ’s Morgens werd het officiële deel afgehandeld, na de lunch was het tijd voor een stadswandeling die werd besloten met een borrel.

Het ad interim bestuur nam afscheid. Jan van Gils, Pier Bosch, Peter Nijhof en Peter Doolaard droegen als oude bestuursleden het stokje over aan het nieuwe bestuur. Dat nieuwe bestuur is de afgelopen maanden bij elkaar gezocht onder leiding van de Raad van Toezicht.  Henk Hellegers is de nieuwe voorzitter.Hellegers begon zijn loopbaan in de lokale politiek als gemeenteraadslid en later wethouder in de toenmalige gemeente Wouw. In maart 1989 werd hij burgemeester van de Noord-Brabantse gemeente Dussen. Bij de gemeentelijke herindeling van 1 januari 1997 ging die gemeente op in Werkendam waarvan Hellegers toen de burgemeester werd. Van 2003 tot 2007 was hij daarnaast lid van Provinciale Staten van Noord-Brabant. Per 15 april 2009 is hij benoemd tot de burgemeester van Uden. Ook is hij voorzitter van Brabants Heem.