VOORLOPERS: Buitenkunst in het park van Paleis Soestdijk
Extra: historische zalen open in het weekend


Park en Paleis
Deze zomer is buitenkunsttentoonstelling VOORLOPERS te zien in het park van Paleis Soestdijk. Ook gaan de deuren van het paleis in de weekenden open en krijgen de bezoekers een unieke kans om binnen een kijkje te nemen in de historische zalen.

VOORLOPERS
Kunstenaars van nu, gevestigd en nieuw talent, verbeelden in de tentoonstelling actuele thema’s, als biotechnologie en design, duurzaamheid en recycling, maar ook de veranderende betekenis van erfgoed. Veel werken zijn speciaal gemaakt of aangepast voor het park en het paleis. Naast hedendaagse kunst kunnen bezoekers genieten van de prachtige paleistuin en de vele monumenten op het landgoed. Het sportpark is speciaal voor VOORLOPERS opengesteld. Het voormalige speelhuisje van de prinsessen is voorzien van een diorama met beelden van Prinses Juliana, gemaakt door kunstenaar Ingrid Mol. Het zwembad is weer gevuld, het Sportpaviljoen is open en kunstenaar Zeger Reijers geeft nieuw leven aan de vergeten tennisbaan. In het Wilhilminachalet is de installatie van Cecilia Bengtsson te zien én te horen, en ook de Watertoren is geopend voor bezoekers.

Extra: Corps de Logis van Paleis Soestdijk is geopend in weekenden
Paleis Soestdijk staat aan de start van een nieuwe fase in haar ruim 350-jarig bestaan. Het landgoed wordt de komende jaren grondig gerestaureerd en klaargemaakt voor een nieuwe bestemming. Het paleis wordt op dit moment niet regulier opengesteld, maar hier wordt de komende weekenden speciaal voor VOORLOPERS een uitzondering op gemaakt. De komende twee weekenden worden de bezoekers getrakteerd op een extraatje! De bordesdeuren gaan open en de historische zalen in het Corps de Logis –het centrale deel van Paleis Soestdijk-  zijn te bezichtigen. Via het bordes stappen bezoekers de vestibule in, en wandelen via de Waterloozaal, de Leuvenzaal, het Wilhelmina-appartement en de Stuczaal naar de Witte Eetzaal. Er zijn vrijwilligers aanwezig die alles kunnen vertellen over de historie en toekomst van het landgoed. Een bezoek aan de historische zalen van Paleis Soestdijk is inbegrepen bij het ticket voor VOORLOPERS (€12,50 regulier). 

Openingstijden VOORLOPERS – Kunst van nu in Park Paleis Soestdijk:
T/m 5 augustus 2022
Dinsdag t/m vrijdag: 11.00 tot 17.00 uur
Zaterdag en zondag :12.00 tot 17.00 uur

Openingsdagen historische zalen paleis:
18, 19, 25 en 26 juni 2002*

*Meer data volgen binnenkort op www.paleissoestdijk.nl

Foto: Suzan Baars