Moncef Beekhof (1967) wordt per 1 juli de nieuwe directeur van het Purmerends Museum. Beekhof is kunsthistoricus en momenteel nog Manager Marketing en Communicatie en lid van het Management Team van het Joods Cultureel Kwartier in Amsterdam.

Het bestuur van het Purmerends Museum is zeer verheugd met de aanstelling. Voorzitter Rina van Rooij: ‘Moncef Beekhof brengt ruime ervaring mee en heeft een frisse blik en oog voor de kansen die er liggen om het museum voor een breed publiek op de kaart te zetten.’

Het Purmerends Museum bestaat inmiddels 77 jaar en is gevestigd in het oude stadhuis van Purmerend in het centrum van de stad. Naast een uitgebreide historische collectie en werk van architecten als J.J.P. Oud en Mart Stam bezit het museum tevens een collectie Purmerends jugendstil plateel van nationaal belang. Momenteel is men bezig om het museum qua inrichting en presentatie aan te passen aan de eisen van de tijd. Dit gaat gepaard met een ingrijpende herinrichting. De eerste fase, de begane grond, is grotendeels voltooid en heeft een nieuwe entree en aardewerkzaal opgeleverd.

Moncef Beekhof over zijn benoeming: ‘Ik kijk er naar uit om mij samen met het bestuur en het team van medewerkers en vrijwilligers de komende jaren in te zetten om het Purmerends Museum nadrukkelijker op de kaart te zetten en te laten zien wat voor moois het museum, maar ook de stad Purmerend te bieden heeft. Ik ga graag aan de slag om de ambitieuze toekomstplannen van het museum te realiseren’.

Moncef Beekhof zal de eerste directeur van het museum worden. Daarnaast wordt hij ook verantwoordelijk voor de nieuw geopende museumwinkel en VVV Purmerend.

foto Nienke Fonk