Op zondag 15 september is het Open Monumentendag met als thema “Plekken van Plezier”.

Hoe hebben mensen zich in de loop der eeuwen vermaakt? Naar welke plekken ging men toe voor vertier? Het landelijke thema van de Open Monumentendag “Plekken van Plezier”  onderscheidt zich in 5 categorieën: podiumkunsten, museale kunsten, sport en spel, horeca en recreatie. 

Monumentaal Eersel -een initiatief van Toeristisch Informatiepunt Eersel- springt in op het landelijke thema door de samenwerking met het Kempenmuseum De Acht Zaligheden en Cultuur Centrum De Muzenval op te zoeken. Samen is er een prachtig evenement opgezet op een locatie die de partners met elkaar verbindt: het Poeliejoepark.

Op zondag 15 september,  van 11.00 tot 18.00 uur, bruist het van de activiteiten in Eersel!

Cultuur Centrum De Muzenval viert deze dag de opening van het theaterseizoen. Met muziek van Kiki Mettler en dr. Funk en mr. Soul, een workshop van Let’s Dance, kinderactiviteiten, een bar & foodtruck. Alle activiteiten vinden buiten plaats, mits de weergoden ons goed gezind zijn.

Kempenmuseum De Acht Zaligheden opent haar tuin voor oud-hollandse spelen, oude ambachten en “Kunst in Uitvoering”. De kunstenaars van “Kunst in Uitvoering” beoefenen hun kunsten deze zondag in het Poeliejoepark. Kinderen mogen meedoen aan de kinder-editie van “Kunst in Uitvoering” en armbandjes of sleutelhangers maken. Al deze activiteiten zijn gratis.
Het museum en de tentoonstelling is tegen een kleine vergoeding  te bezoeken.

De kinderen kunnen zich uitleven in het park bij de sport & spel coaches, ze kunnen gaan dansen, knutselen, of naar de bibliotheek voor het voorlezen.

Naast de ijskraam vindt u de tent van de waarzegster van Eersel. Heeft u een vraag over uw toekomst? Loop dan eens bij haar binnen, wellicht heeft zij een antwoord voor u.

Het parcours door het park wordt aangeduid en er zijn voldoende parkeergelegenheden voor fiets en auto.

Om 14.00 en om 15.00 uur kunt u meelopen met de gratis rondleidingen langs de vele rijksmonumenten op de Markt van Eersel. Het verzamelpunt voor de rondleidingen is het Toeristisch Informatiepunt op de Markt te Eersel, de rest van de activiteiten is in het Poeliejoepark te Eersel.

We zien u graag op 15 september in het Poeliejoepark en wensen u alvast heel veel plezier!