Bij het Muiderslot kunnen we niet wachten tot het voorjaar begint en we de poorten weer kunnen openen. In de kasteeltuinen beginnen straks de bloemen weer te bloeien. En ook ín het kasteel sieren dan kleurrijke bloemen de ruimtes. Tijdens ‘Flower Power’ van 3 april tot en met 20 juni 2021 komen bovendien de tulpenvazen van zolder. Deze vazen worden gevuld met allerlei soorten voorjaarsbloemen. Ook zijn eigentijdse bloemencreaties te bewonderen van stylistenduo The Wunderkammer. Bezoekers kunnen regelmatig deelnemen aan speciale bloemenrondleidingen en workshops.

Bloemenkasteel
In een speciale audiotour is er aandacht voor de bloemen die al eeuwen een belangrijke rol spelen op het kasteel. Zo zijn er bloemen te zien op geschilderde bloemstillevens, fleuren bloemen uit de tuinen al eeuwenlang de woonruimtes op en is er aandacht voor de tulpengekte in de 17e eeuw. De rijken destijds pronkten maar wat graag met de exotische, van oorsprong Turkse tulp. Voor deze bijzondere en kostbare bloemen werden hoge stapelbare piramidevormige tulpenvazen gemaakt, bij voorkeur in Delfts blauw.

Rondleidingen en workshops
Tijdens ‘Flower Power’ zijn er regelmatig bloemenrondleidingen door kasteel en tuinen. Ook zijn er workshops voor bezoekers. Denk aan tekenen, schilderen, bloemschikken en koken met eetbare bloemen. Alles natuurlijk op veilige afstand en binnen de geldende coronamaatregelen. Nadere informatie over data, tijden en prijzen staat vanaf maart 2021 op muiderslot.nl/agenda.

Pasen
Tijdens de Paasdagen op 4 en 5 april 2021 kunnen bezoekers komen genieten van de bloemenpracht op het Muiderslot. Kinderen tot en met 11 jaar met een geldig entreebewijs kunnen beide Paasdag tussen 10 en 12 uur eitjes komen zoeken in de kasteeltuin. Wie het Gouden Ei vindt, wint een prijs. Beide Paasdagen zijn er ook gratis creatieve workshops in het Atelier op Zolder. Leuk voor jong en oud!

Openingstijden
Het Muiderslot is alle dagen open van 10.00 tot 17.00 uur.
Meer informatie en toegangsprijzen: www.muiderslot.nl

foto: Kasteeltuin Muiderslot – Fotograaf Bas Meeuws