Technicus Hout en Restauratie

Open Dag 5 februari

De bouw in Nederland staat voor een enorme uitdaging: we moeten meer bouwen en minder uitstoten. Veel bouwprojecten liggen stil vanwege de uitstoot van CO2  en stikstof. Met het blijven doorbouwen met cement, beton en staal komt er enorm veel CO2 en stikstof vrij.   Bouwen met hout daarentegen slaat juist CO2 op en de productie ervan levert geen stikstof op.

Ook in Nederland  komt steeds meer het besef dat opleiden en bouwen met hout de toekomst heeft.

Werk je graag met hout en wil je ontdekken of de nieuwe opleiding Technicus Hout en Restauratie iets voor jou is?

Kom naar de Open Dag in het Praktijkcentrum Restauratie en Ambacht. Proef de sfeer op deze unieke opleidingslocatie en maak kennis met studenten die reeds met deze opleiding zijn gestart. Zij vertellen graag over hun ervaringen.  Deze unieke opleiding richt zich op de volle breedte van hout. Zowel timmeren, restauratie, meubel maken als machinaal houtbewerken  komen aan bod. Daarbij wordt ambacht gecombineerd met het gebruik van de modernste technieken, zoals een 5-assige CNC gestuurde freesmachine.

Tijdens de praktijkinstructie wordt veel gebruik gemaakt van historische bouwmaterialen uit ons eigen depot,  zoals deuren, ramen, kerkbanken, interieur.  Ook werk je aan uitdagende werkstukken en opdrachten zoals  het maken van bijzondere kapconstructies, 5 assig CNC freeswerk tot aan het maken van een windmolentje  of een roeiboot.

Stichting RIBO en ROC van Twente maken graag nader kennis met jou.

Open Dag:  woensdag 5 februari  2020  van 15.00 tot 21.00 uur.

Adres: Haarweg 3 in Hengelo (O).   Tel. 06-55793787   info@ribo.nl