Renovatie Borgh Keppel in beeld

Op landgoed Middachten bevinden zich een aantal historische boerderijen, die nog altijd in bedrijf zijn. Een daarvan is Borgh Keppel, één van oudste boerderijen van Nederland. De geschiedenis van dit Rijksmonument gaat terug tot de 15e eeuw. De boerderij is gezichtsbepalend voor de entree van de Eikenstraat in Ellecom. Borgh Keppel is gelegen op een zeer oude bouwplaats waarvan al in de 15de eeuw melding wordt gemaakt. Sinds het jaar 1670 behoort de boerderij tot Landgoed Middachten.

Landgoed in bedrijf

Landgoed Middachten is een landgoed in bedrijf. Bijzonder is dat Middachten nooit is verkocht. Het is vererfd in zowel mannelijke als vrouwelijk lijn en het was in handen van de geslachten Middachten, Steenre, Raesfelt, Reede, Bentinck en nu Ortenburg. Naast het kasteel met zijn voorburcht en tuinen omvat het landgoed ook bossen en boerderijen. Alle gebouwen die tot het landgoed behoren zijn gemakkelijk te herkennen aan de rood-wit geschilderde luiken. Rood en wit zijn de kleuren van het wapen van de familie van Middachten.

Cultureel erfgoed

Middachten spant zich er voor in om het landgoed met haar monumentale gebouwen en groen in goede staat te onderhouden. Dit is een omvangrijke opgave. Rijksmonument Borgh Keppel heeft flink wat achterstallig onderhoud en daarom heeft het landgoed het initiatief genomen deze hoeve te renoveren. Zo wordt de rieten kap op de deel van de boerderij vervangen. Verder wordt het dak van de woning geïsoleerd en worden er dakpannen in de originele blauwe kleur teruggebracht. Ook het schilderwerk wordt vernieuwd. De renovatie is in oktober 2021 van start gegaan en zal naar verwachting een aantal maanden in beslag nemen.

De huidige bewoners

Hans en Miranda Baakman zijn de huidige bewoners van boerderij Borg Keppel. Ze wonen er nu ruim anderhalf jaar met veel plezier en genieten van de rust, de ruimte en de prachtige omgeving. Miranda werkt in de zorg en Hans is eigenaar van marketingcommunicatie bureau Sterk Merk. Hans brengt de renovatie van de boerderij de komende maanden in beeld.

Benieuwd naar de vorderingen?

De renovatie is op social media en via een eigen website volgen.

De eigen website: www.borgh-keppel.nl

Instagram: @borgh_keppel

Facebook: @borghkeppel