Schakel & Schrale heeft opdracht gekregen voor de restauratie van de vuurtorens in Enkhuizen en Urk. Beide vuurtorens zijn rijksmonumenten. Zowel het interieur als het exterieur van de vuurtorens wordt in oude luister hersteld. De werkzaamheden starten in september en nemen circa zes maanden in beslag. Rijkswaterstaat is de opdrachtgever.  

Vuurtoren De Ven in Enkhuizen is een witte vierkante bakstenen vuurtoren aan de IJsselmeerdijk bij het dorp Oosterdijk, ongeveer vier kilometer noordelijk van Enkhuizen. De toren is gebouwd in 1700 en is hiermee een van de oudste vuurtorens van Nederland. De toren heeft een hoogte van 15 meter. De vuurtoren van Urk is in 1845 gebouwd en heeft een hoogte van 18,5 meter. De vuurtoren is de enige langs het IJsselmeer en het Markermeer die de beschikking heeft over een draailicht.  

De restauratie van beide vuurtorens omvat een reeks van herstelwerkzaamheden aan ijzerwerk, deuren, panelen, gevels, vloeren, stucwerk, leidingen en natuurstenen elementen.

Nadere informatie
Schakel & Schrale, Bart Hogenbosch, bart.hogenbosch@bam.com, 06-20412661. I
Schakel & Schrale … van alle tijden
Schakel & Schrale is een restauratie bouwbedrijf met meer dan honderd jaar ervaring en is gespecialiseerd in restauratie- en renovatiewerkzaamheden. Wij voeren zowel kleinere als grote werken uit vaak in een binnenstedelijke omgeving en voldoen aan alle eisen die worden gesteld op het gebied kwaliteit, arbeidsomstandigheden en milieu. Naast onze erkenning als Erkend Restauratie Bouwbedrijf is ons kwaliteitssysteem gecertificeerd overeenkomstig NEN EN ISO 9001. Tevens beschikken wij over een VCA** veiligheidscertificaat en hebben wij een FSC-certificering. www.schakel-schrale.nl