Schakel & Schrale is aan de Kerkstraat in Amsterdam gestart met de restauratie van een voormalig koetshuis uit de achttiende eeuw. In het koetshuis – dat de status van rijksmonument heeft en in originele staat verkeert – en in het naastgelegen pand realiseert Schakel & Schrale voor haar opdrachtgever acht appartementen.

Voordat aan de inbouw van de appartementen kan worden begonnen, brengt Schakel & Schrale eerst het casco weer in goede conditie. Jarenlang is er maar weinig onderhoud uitgevoerd, waardoor een grondige restauratie noodzakelijk is. De constructie wordt nauwkeurig gecontroleerd en waar nodig worden balkkoppen, vloerdelen, kaponderdelen en muurankers vervangen.

Verduurzaming

Na het aanpakken van alle casco onderdelen wordt een compleet nieuwe installatie en indeling aangebracht. Door de grootschalige aanpak kan Schakel & Schrale een grondige verduurzaming uitvoeren door de toepassing van geïsoleerde wanden en daken, isolatieglas en lage temperatuur verwarming in de appartementen. 

Na de zomeronderbreking zal de steiger aan de voorgevel worden gedemonteerd en wordt de gerestaureerde gevel zichtbaar vanaf de straat. De oplevering van het project staat begin 2022 gepland.