Schakel & Schrale heeft van Fonds Sluyterman van Loo de opdracht ontvangen voor het geven van advies en uitvoeren van onderhoud aan rijksmonument buitenplaats Akerendam in Beverwijk. Het onderhoud omvat het hoofdhuis, de tuinkoepel, oranjerie, bruggen, tuinmuur, keermuren, stijlkamers, schuren, vijver en diverse andere opstallen.    De opdracht omvat naast de uitvoering van onderhoudswerk ook jaarlijkse onderhoudsopnames, het jaarlijks actualiseren van het meerjarig onderhoudsplan, het verzorgen van subsidieaanvragen en het plannen, voorbereiden en begeleiden van alle werkzaamheden.  

Historische buitenplaats
De geschiedenis van de historische buitenplaats Akerendam gaat terug tot in de jaren dertig van de zeventiende eeuw, toen de Amsterdamse regent Jan Bicker (1591-1653) ter plekke diverse percelen grond verwierf voor de stichting van een nieuwe buitenplaats. Omstreeks 1640 liet hij het huidige rechthoekige classicistische huis bouwen. Op de website van Fonds Sluyterman van Loo is meer informatie over de historie van de buitenplaats te vinden: Buitenplaats Akerendam : Fonds Sluyterman van Loo | Stimuleringsfonds ouderenprojecten.  

Nadere informatie
Schakel & Schrale, Bart Hogenbosch, bart.hogenbosch@bam.com, 06 – 20 41 26 61.  
Schakel & Schrale … van alle tijden
Schakel & Schrale is een restauratie bouwbedrijf met meer dan honderd jaar ervaring en is gespecialiseerd
in restauratie- en renovatiewerkzaamheden. Wij voeren zowel kleinere als grote werken uit vaak in een binnenstedelijke omgeving en voldoen aan alle eisen die worden gesteld op het gebied van kwaliteit, arbeidsomstandigheden en milieu. Naast onze erkenning als Erkend Restauratie Bouwbedrijf is ons kwaliteitssysteem gecertificeerd overeenkomstig NEN EN ISO 9001. Tevens beschikken wij over een VCA** veiligheidscertificaat en hebben wij een FSC-certificering. www.schakel-schrale.nl