Taxateur G.J.M. (Ger) de Ree komt op 14 maart naar Otterlo om aardewerk en tegels te taxeren. Iedereen die aardewerk of tegels bezit maar geen idee heeft van de waarde is welkom. 

Iedere bezoeker mag twee stukken aardewerk of tegels meenemen. Taxatiedagen zijn leerzaam en spannend. Er is altijd kans dat een stuk aardewerk iets uitzonderlijks blijkt te zijn.

Ger de Ree, eigenaar van Capriolus Contemporary Ceramics , vertelt graag over de bijzonderheden van tegels en ander keramiek. Hij geeft inzicht in stijlperiodes en in de gebruikte techniek van de stukken. Zijn taxaties zijn populair bij liefhebbers en verzamelaars.

De taxatie is gratis, men betaalt alleen de entreeprijs voor het museum. De taxatiemiddag is van 13.00 tot 16.00 uur. Vooraf aanmelden is niet nodig.

Nederlands Tegelmuseum

In het Nederlands Tegelmuseum komen vijf eeuwen kunst, cultuur en geschiedenis samen in een ogenschijnlijk eenvoudig product: de tegel. Nederland heeft een unieke positie in de historie van tegels, tegeltableaus en keramiek.  Het Nederlands Tegelmuseum toont de grootste en meest veelzijdige collectie Nederlandse wandtegels en tegeltableaus. Vanaf de late Middeleeuwen tot hedendaagse keramiek.

Al wandelend door het museum ontvouwt zich de geschiedenis en de herkomst van de tegel. Van de opkomst tussen 1580 en 1625, via de latere schaalvergroting door het ontstaan van meer tegelbakkerijen tot en met de invloed van industriële technieken.