Zomerhuisje, 1934, architect Ben Merkelbach en Charles Karsten. Nieuweweg 2, Groet

Monument en Bed van Hendrick de Keyser biedt de unieke kans om je eigen thuis even in te wisselen voor een monumentaal huis.


Vanaf vandaag boek je je (tijdelijke) tweede huis bij Hendrick de Keyser. Even een andere thuisbeleving in een van de mooiste huizen van Nederland: een ander uitzicht en een vakantiegevoel terwijl je tóch thuisblijft. Thuisblijven was nog nooit zo leuk!


Ontdek en beleef een van de bijzondere huizen van Monument en Bed door er jouw thuis van te maken voor een aantal dagen. Een unieke ervaring in deze bijzondere tijden. Bij de meeste vakantiehuizen richten de bezoekers zich op de omgeving: wat is er te doen? Waar gaan we heen? De huizen van Monument en Bed zijn juist zélf de attractie: zonder uitzondering zijn het huizen met een bijzondere architectuur en geschiedenis. Denk bijvoorbeeld aan Huis Van Ravesteyn wat een gedeelte van het jaar als Museum te bezoeken is maar ook af te huren is als Monument en Bed. Zo hoef je de deur niet uit om tóch cultuur te snuiven.


De huizen zijn voorzien van alle comfort en de keukens zijn uitgerust om je ultieme thuismaaltijd of diner te bereiden. Geniet van de tuin, maak een wandelingetje in de omgeving maar doe dit voorzichtig: dus houd 1,5 meter afstand, ga alleen de supermarkt in, blijf thuis met klachten en nodig geen mensen uit. Maak van ons huis tijdelijk jouw huis en geniet ervan! www.monumentenbed.nl

Vereniging Hendrick de Keyser zet zich in voor het behoud van architectonisch of historisch waardevolle gebouwen en hun interieur in Nederland. De Vereniging doet dit door panden te verwerven en ze vervolgens te restaureren en te verhuren. De zo opgebouwde collectie geeft een representatief beeld van de Nederlandse architectuur- en interieurgeschiedenis. De collectie omvat inmiddels 425 panden, waaronder huizen,boerderijen, buitenplaatsen, villa’s en raadhuizen, verspreid over 111 plaatsen in heel Nederland. Vereniging Hendrick de Keyser is partner van de BankGiro Loterij. Voor meer informatie zie: www.hendrickdekeyser.nl.

Groet – Huis Dijkstra (foto Arjan Bronkhorst)