De verkoop van woningen in het voormalige Zuiderziekenhuis (1939), aan de Groene Hilledijk in Rotterdam gaat op 5 juni van start. De eerste en tweede fase betreft de restauratie en herbestemming door BOEi van de voormalige Paviljoens naar in totaal 30 riante woningen. BOEi en Impact Vastgoed werken daarnaast aan circa 80 loftappartementen in het hoofdgebouw (Carré), die later op de markt worden gebracht.

Sylvia Pijnenborg, adjunct-directeur BOEi: “Het had weinig gescheeld of dit prachtige gebouw, waar vele duizenden Rotterdammers herinneringen aan koesteren, was met de grond gelijk gemaakt. Door de komst van het Zuider Gymnasium in het Poortgebouw, de woningen in de Paviljoens en appartementen in het Carré behouden we dit belangrijke erfgoed voor de stad en krijgt Rotterdam Zuid weer een icoon om trots op te zijn.”

De eerste fase van het project gaat op 5 juni in verkoop en betreft 15 woningen in Paviljoen G, variërend in grootte van 95 – 170 m2 met prijzen van € 354.500,-tot € 594.500,- v.o.n. Verdere informatie is te vinden op www.hetzuider.nl.

Over BOEi

BOEi is een maatschappelijke onderneming gericht op herbestemming van industrieel, agrarisch en religieus erfgoed. De organisatie, voluit de Nationale Maatschappij tot Restaureren & Herbestemmen van Cultureel Erfgoed, richt zich op het ontsluiten van Nederlands erfgoed voor burgers en het ontsluiten en doorgeven van haar verhalen aan navolgende generaties in Nederland. Restauratie en herbestemming gebeurt met veel oog voor authenticiteit, duurzaamheid, kwaliteit en innovatie. Zie ook www.boei.nl voor onze missie, projecten en aandeelhouders.

Over het Zuiderziekenhuis

Het Zuiderziekenhuis kwam in 2011 leeg te staan en huisvest naast de ruim 100 woningen straks ook het nieuwe Zuider Gymnasium. De restauratie is mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Rotterdam, BPD Cultuurfonds, Stichting Job Dura Fonds, SOPHIE Fonds, Van der Mandele Stichting, Stichting Bevordering van Volkskunst, Stichting Vrienden van BOEi en de BankGiro Loterij. Naast behoud van het gebouw zelf zijn de verhalen achter het erfgoed voor eigenaar BOEi minstens zo belangrijk en daartoe werden eerder al meer dan 50 verhalen van onder andere oud-patiënten en medewerkers verzameld.

Over Impact Vastgoed

Impact Vastgoed is ontstaan uit de wil om dromen werkelijkheid te laten worden. Om te laten zien wat er gebeurt als we de zaken op onze manier aanpakken. Wat dat betekent voor investeerders, ontwikkelaars, architecten en bouwers. En wat dat doet voor gebruikers en bewoners. Vanaf dag één hebben we onszelf de ruimte gegeven om te ontdekken waar kansen liggen. Om zo ruimte te maken voor ontwikkelingen die iets goeds, iets moois, iets waardevols bijdragen. Impact Vastgoed geeft RUIMTE aan mensen! Voor meer informatie: www.impactvastgoed.nl