Op zaterdag 19 en 26 november 2022 organiseert kasteel Rosendael een infomiddag voor geïnteresseerden in vrijwilligerswerk op het kasteel. 

image image

Geldersch Landschap & Kasteelen

Kasteel Rosendael is één van de zeven opengestelde kastelen van Geldersch Landschap & Kasteelen (GLK). De exploitatie van de kastelen draagt bij aan de instandhouding van het bezit van GLK. De kastelen zijn erkende musea.

Kasteel en park Rosendael

Kasteel en park zijn het hele jaar van dinsdag t/m zondag te bezoeken. In de weekenden bezoek je het kasteel zelf en op doordeweekse dagen bezoek je het kasteel met een rondleiding. Een Beleef!plattegrond in het park wijst je de weg en geeft aan welke dingen je niet mag missen. Er is een kasteelwinkel en voor een heerlijke kop koffie, lunch of borrel kan je terecht in onze Oranje-rie of Kasteel-Café.

Activiteiten

Naast het binden en boeien van de trouwe bezoeker benadert kasteel Rosendael ook nieuwe doelgroepen en worden er diverse activiteiten georganiseerd. Dat kasteel Rosendael een geliefde trouw- en vergaderlocatie is, is bij de meeste mensen bekend. Maar wist je ook dat het kasteel diverse kinderactiviteiten aanbiedt en regelmatig themarondleidingen organiseert?

Het uitbreiden van de activiteiten in en rond het kasteel vragen om een professionele aanpak. Het vaste team van kasteelmanager en kasteelmedewerkers wordt ondersteund door een grote groep vrijwilligers. Juist dankzij de inzet van vrijwilligers kan het kasteel zo beheerd en geëxploiteerd worden dat iedereen er nu en in de toekomst van kan genieten.

Vrijwilligers gevraagd

Kasteel Rosendael is daarom naarstig op zoek naar vrijwilligers die mee gaan draaien bij de kaartverkoop, in de kasteelwinkel, gastheren/vrouwen voor het ontvangen en begeleiden van de bezoekers in het kasteel en het verzorgen van rondleidingen in kasteel en park. Ook zoeken wij vrijwilligers die ons kunnen ondersteunen bij de housekeeping & collectiebeheer. In al deze functies ben je het visitekaartje van kasteel Rosendael én van Geldersch Landschap & Kasteelen.

Vrijwilligerswerk op kasteel Rosendael biedt afwisselend werk (geen dag is hetzelfde) in een enthousiast team op een prachtige plek. Vrijwilligers krijgen gratis toegang tot alle 7 opengestelde kastelen van GLK, ontvangen het kwartaalmagazine Mooi Gelderland en het rijk geïllustreerde gids Beleef! over alle GLK gebieden. Daarnaast kunnen vrijwilligers deelnemen aan taakgerichte cursussen en uitjes en vergoeden wij je reiskosten tot een maximum van 50 kilometer. 

Wij vragen een beschikbaarheid van gemiddeld 4 keer per maand, waarbij flexibel inroosteren mogelijk is. Wij werken met een zelfrooster systeem waarin je zelf je diensten kan en mag invullen.

Infomiddag

Op zaterdag 19 en 26 november organiseert kasteel Rosendael speciale vrijwilligers infomiddagen. Kom in een informele setting kennismaken met het kasteel, de kasteelmedewerkers en de verschillende vrijwilligersfuncties. Het programma ziet er als volgt uit:

14.00 uur        Ontvangst en presentatie

14.45 uur        Korte rondleiding door het kasteel, winkel en receptie

15.30 uur        Gelegenheid voor vragen

16.00 uur        Einde programma

Aanmelden is niet verplicht, maar mag wel via: rosendael@glk.nl. Meer informatie over de vrijwilligersfuncties vind je op www.glk.nl/help-mee.

image image