Dag van het Kasteel Museum Huis Doorn

Ontmoet op 29 mei tijdens de Dag van het Kasteel bij Museum Huis Doorn het ‘personeel’ van Wilhelm II en ontdek hoe het was om 100 jaar geleden voor een ex-keizer te werken. Op deze dag biedt Museum Huis Doorn alle bezoekers met een kaartje voor het museum, gratis een ‘Living History’-wandeling aan, compleet met acteurs en boordevol interessante informatie.

Hoe was het om 100 jaar geleden voor een ex-keizer te werken?

Praat met de kokkin en de huismeisjes en ontdek hoe zwaar hun werk was en welke uren ze maakten. Ontmoet de huismaarschalk in de vestibule en hoor hoe zijn dag eruitzag en wat de ex-keizer van hem verwachtte. Roland van Barneveld kruipt in de huid van de tuinman en brengt de wereld van zijn grootvader Willem van Barneveld, die ooit echt voor de ex-keizer werkte, tot leven. 

De historische route begint al bij binnenkomst op het landgoed bij het Poortgebouw, en leidt door het Huis, Paviljoen en park. Verspreid over de verschillende locaties staan acteurs die het historische personeel uitbeelden en de bezoekers vertellen over hun werk en leven. En heb je een vraag? Dan kun je die natuurlijk gerust stellen! 

Koper poetsen en historische kinderspelen

Bij mooi weer kun je op het voorplein van Huis Doorn leren hoe ze vroeger koper poetsten. Neem je oude koperen spullen mee en waan je terug in de tijd. Kinderen kunnen zich vermaken met leuke historische kinderspelen zoals hoepelen, steltlopen en touwtjespringen.

Upstairs / Downstairs

De Dag van het kasteel heeft dit jaar als landelijk thema ‘Upstairs / Downstairs’ en staat in het teken van het personeel van kastelen en buitenplaatsen. Museum Huis Doorn is dit jaar bijzonder betrokken bij de organisatie van deze dag. De conservator en curator van Museum Huis Doorn Wendy Landewé is gevraagd om een essay te schrijven over het thema. Lees hier meer over het thema en download de publicatie. 

Praktische informatie

Waar? Museum Huis Doorn, Langbroekerweg 10, Doorn
Wanneer? Maandag 29 mei 2023, Tweede Pinksterdag. Van 13.00-16.00 (om 16.00 uur sluit de kassa, het museum is geopend tot 17.00 uur.)
Voor wie? Voor alle geïnteresseerden, maar vooral leuk voor gezinnen met kinderen 

Museum Huis Doorn 

Ontdek de geschiedenis van de Eerste Wereldoorlog en het verhaal van de laatste Duitse keizer. 

Meer informatie: huisdoorn.nl